Milyen felszerelés szükséges egy edzéshez?

Alapfelszerelésként minimum 7 dl folyadék (víz, izotóniás sportital) javasolt, mivel nagy intenzitású mozgásról van szó, és a fokozott izzadás következtében nagy a folyadékvesztés, amit feltétlenül pótolni kell tekerés előtt/közben/után. Az edzés közben folyamatosan csepegő izzadtság nagyon kellemetlen tud lenni, ezért érdemes törölközőt használni. A tenyér is erőteljesen izzadni fog és a kormányon való csúszkálás elkerülése érdekében is célszerű törölközőt tartani magunknál. A kerékpározás alatt a testsúly nagyrészt a lábra nehezedik, ami leginkább a talpon összpontosul. Ezért, ha puha talpú a cipő, erőteljes fájdalom fog jelentkezni a lábboltozatban és előidézhet talpi íngyulladást is és a lábfej zsibbadását is. Mindenképpen keménytalpú cipőt használjunk, és ha szenvedélyünkké válik, érdemes kifejezetten kerékpáros cipő beszerzése.

Mire jó a pulzusmérés?

A tudatos edzés a pulzusméréssel kezdődik!

Hasznosítsd te is tudatosabban a rendelkezésre álló energiád a megfelelő pulzusszám mellett! Oszd be az erődet azáltal, hogy a megfelelő intenzitáson a dolgozol (az alábbi edzéstípusoktól függően) és fejleszd a megfelelő energianyerő rendszert.

Személyre szabott edzéseink alapja a kornak megfelelő pulzusszám, kattints ide, majd a kiválasztott edzéstípusnál add meg a korodat, mi pedig kiszámítjuk számodra az irányadó pulzustartományt.

Kiknek nem ajánlott a spinning?

Akik bármilyen krónikus betegségben szenvednek (szív- és érrendszeri, cukorbetegség, daganatos megbetegedések), keresse fel háziorvosát/szakorvosát, és az ő egyetértésükkel vágjon bele.

Hogyan zajlik egy edzés?

  • Edzés előtt megbizonyosodunk arról, hogy a kerékpárunk számunkra megfelelően legyen beállítva. 
  • Ellenőrizzük, hogy nem hiányzik semmi a sportfelszereléseink közül, van törölközőnk, vizünk.
  • Az edzést bemelegítéssel kezdjük.
  • Fokozatosan növeljük a terhelést.
  • A szakaszok közé pihenő részt/részeket iktatunk be (nem állunk meg és nem szállunk le közben a kerékpárról)
  • Az edzés végén egy levezetést tartunk.
  • Legvégül pedig lenyújtunk.

Kezdőként is beszállhatok?

Természetesen. A személyre szabott edzéseink között megtalálható kimondottan kezdők, 18 év alattiak számára kidolgozott edzésterv. Kattints ide.